Hoe dump je een schoondochter

Z’n vastberaden blik stond gefocust. Hij had een doel. Een bestemming. Grote koffer in de hand en klein rugzakje op de rug. Af en toe wierp hij een blik op z’n vader en moeder.

Zijn lief stond er ook, allen heftig zwaaiend bij de ingang van het station. Een emotioneel afscheid. Papa in tranen met de troostende hand van mama op z’n rug. Het lief ook in tranen. Niemand troostte haar.
Haar ogen spraken verdriet en berusting. Ze wist dat ze hem kwijt was.

Af en toe duwde hij aan z’n bril. Verder bleven zijn staalblauwe ogen en vierkante kaken onbewogen. Hij had nu even geen ruimte voor zoveel emoties. Nee, hij was blij. Hij was vrij. Een nieuw leven wachtte hem. Hij had een focus, een doel. En een helder verstand. Teveel verstand om te blijven hangen in het stadje waar hij geboren was. Zijn vader en moeder zagen eruit als de lokale huisdokter en de plaatselijke notaris. Brave burgers, beschaafd en welopgevoed. Hij hield van hen, dat kon je zien. Maar de kleinburgerlijkheid kwam ‘m z’n neus uit. Dat kon je ook zien.

Toen hij even later plaats nam in de trein, ouders en lief buiten gezichtsveld, kon hij z’n opluchting niet meer verbergen. Nonchalant zette hij z’n koptelefoontjes op en staarde naar het voorbij flitsende landschap. Op naar een nieuw leven, op naar de grote geesten der aarde, op naar het grensoverschrijdend intellect van de universiteiten van Cambridge.

Pa en ma waren fier, blij en opgelucht. Hun zoon deed waar zij zelfs niet van hadden durven dromen vroeger. Ook wisten ze dat ze nu eindelijk bevrijd waren van dat vervelende wicht dat een beetje verloren naast hen stond…

2 gedachten over “Hoe dump je een schoondochter

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: