Vijftig jaar goud

‘Vijftig jaar waren we samen. Ik zag haar voor het eerst op de kermis. M’n vrienden hadden allemaal al een vriendin en ik begon me stillekes zorgen te maken. Ik had nog niemand.  Genoeg kansen, genoeg meisjes maar nooit die klik. De maanden werden jaren en al m’n vrienden waren ondertussen getrouwd. Sommigen hadden zelfs al kinderen. Ik vroeg me allang niet meer af waarom. Eenzaamheid was dagelijkse kost.  M’n patatten kookte ik zelf wel. Daar had ik geen vrouw voor nodig. En ook niet voor de was en de strijk. Die deed ik ook zelf. Tot die ene dag dat ik haar zag. Ik herinner het me als de dag van gisteren. Het was kermis. Mensen van alle dorpen rondom kwamen naar hier.  Ge kent die sfeer wel: ‘smaatbollen, soekerspin’ en iedereen op z’n zondags aan. Zoals ieder jaar, had ik met kameraden afgesproken. Zij gingen alleen nog op zondag op stap. Na de voetbal. Maar vandaag was het kermis. We hadden behoorlijk al wat pinten op toen ik haar voor het eerst zag. Ze liep arm in arm met een meisje voorbij. Zwart haar, blos op haar wangen en stralende ogen. Ze was perfect. M’n hart sloeg over. Het was zover…’

Als de dag dat ik jou voor ‘t eerst zag staan,
gaf de klok mij een limiet,
hier ver vandaan.

Vliegende jaren,
de tijd kent je naam.
Een dag, een etmaal hiervandaan,

steel me, geef me,
deel de nacht met de maan
Hoe weet ik dat jij echt hebt bestaan?

Helder licht van mijn dromen,
zielsgenoot van mijn leven.
Gescheiden in lichaam,
vertrengeld in mij

Ik heb je lief, ik zie je graag.
Dat was gisteren
en vandaag.

2 gedachten over “Vijftig jaar goud

Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: