Over hoeren en andere vrouwen.

Zijn vrouw was een hoer. Hij kon er niet omheen. Toch weigerde ze seks met hem. Al drie jaar lang. Hoe was het in godsnaam mogelijk dat hij dit niet eerder ontdekt had? Was hij dan echt zo’n wazige oetlul? Z’n vrouw had hem dit keer op keer verweten. Hij voelde zich duizelig. Al z’n waarden waar hij aan vastgeklampt had, stortten als puin in elkaar. Hij twijfelde aan alles, inclusief zichzelf.

Tijdens zijn reizen naar Duitsland en Roemenië, waar hij al vingerfluitend geld verdiende, had hij veel vrouwen ontmoet.  Vrouwen van diverse komaf: mooie, minder mooie, zeker een aantal lelijke, een dozijn lieve en vooral hele domme. Hij had altijd goed op de markt gelegen. Volgens zijn moeder was hij een vlotte en knappe vent. Zijn moeder had altijd gelijk. Ook toen ze zijn zus vertelde dat ze een klatter was omdat ze het met alle jongens van school deed. De rest van de familie had zich daar nooit mee bemoeid.  Zijn tante had een keer gezegd dat hij een lelijk klein ventje was, maar dat heeft ze nooit meer durven herhalen. Moeder had onmiddellijk haar oorbel door haar oorlel getrokken. Daar was ze tot op vandaag nog altijd niet goed van. Door die gespleten oorlel kan ze enkel nog klipsen dragen. Moest ze zich maar met haar eigen zaken bemoeien. Daarna heeft nooit iemand van de familie nog iets durven zeggen. In de daarop volgende 50 jaar was hij er van overtuigd gebleven dat zijn moeder gelijk had. Tot vandaag. Vandaag was alles anders. Zijn hele wereld bestond niet meer want zijn vrouw was een hoer.

Jos vertelt:

Het was heel stom gegaan. Mijn  vrouw had gezegd dat ze naar haar zuster ging om te helpen met de was. Haar zus heeft zes kinderen. Allemaal even lelijk en allemaal zwartlappen. Drie keer per week ging ze daar helpen. Diezelfde dag had mijn schoonbroer, de man van de zus, gevraagd of ik zin had om mee te gaan naar Brussel. Hij moest vijf wasmachines voor het oud ijzer ophalen met de remorque van zijn nonkel.  Af en toe ging hij naar de hoeren. Hij schaamde zich daar niet om, maar verzweeg dat wel voor zijn vrouw. Zij zou hem doodslaan als ze het wist. Zijn nonkel had me dat verteld. Ik mocht het alleen niet verder vertellen.

Vandaag was zijn goesting groot want toen we in Brussel de wasmachines hadden opgeladen vroeg hij of ik hem wilde vergezellen naar de rosse buurt. Iedereen doet wat hij wil, dus ik stemde toe. Niet dat ik daar iets ging doen. Ik ging mee omdat hij zoveel goesting had dat het ambetant werd.  Ik liep mee langs de etalages terwijl hij onderhandelde over prijzen. Ik zei tegen mezelf:  ‘Jos, ge hebt thuis een lekker Marrokaans wijf, dus hoeft ge u hier niet mee bezig te houden’. Hoewel ik ook wel goesting had. Het was te lang geleden hé.

Op een bepaald moment verstijfde ik. Een wulpse griet achter het raam wuifde naar me. Ze draaide met haar kont terwijl ze haar borsten vooruit wierp. Ik trok mijn muts wat dieper over m’n hoofd en ging naar binnen. Mijn hart sloeg tweehonderd denk ik. Ze had me niet herkend. Toen ik het kamertje binnenstapte trok ik m’n muts af. Mijn vrouw kreeg bijna iets, en ik had het haar gewenst. Ze probeerde nog snel haar borsten te bedekken en iets te mompelen van ‘het is niet wat je denkt’. Ik draaide me om en ben naar huis gereden. Haar spullen heb ik verbrand. Daarna heb ik haar nooit meer gezien.

Mijn ex schoonbroer is ook buitengegooid. Door de hele histoire was de zus er achter gekomen dat hij een hoerenloper was.

Dat is het leven he.

Maar, volgende maand ga ik trouwen. Opnieuw. Deze keer met een Filipijnse. We gaan daar wonen want zij mag niet afkomen. Mijn pensioen is te laag. Het is een braaf vrouwke. Ze trouwt niet met me voor het geld. Ik moet alleen nu nog zorgen dat ik minder drink, en dan is alles in orde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: